facebook
twitter
Στην Εισαγγελέα Διαφθοράς ο  μεσάζων της Αραβίας


Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία έφτασε. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή τα δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ» και άλλων εφημερίδων («Ελευθερία του Τύπου» και «Πρώτο Θέμα»), όπως έγινε χθες γνωστό, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η επίμαχη πώληση. Πρόκειται για μια υπόθεση που, πέρα από τις όποιες ενδεχόμενες ποινικές διαδρομές αναζητήσει και εντοπίσει η εισαγγελική Αρχή, έχει και ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα.

Για να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει ήδη διαβιβάσει το σύνολο των δημοσιευμάτων του Τύπου στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με την υπόθεση της Novartis, θα αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι αυτής της ιστορίας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα όλων όσα μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την επίμαχη πώληση 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, καθώς και αν προκύπτει ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Για τον λόγο αυτό στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας θα βρεθεί και ο ρόλος που φέρεται ότι έχει διαδραματίσει στην ερευνώμενη υπόθεση ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στη διαδρομή μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας.

Στον φάκελο που θα παραλάβει η Ελένη Τουλουπάκη περιλαμβάνονται σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων των «ΝΕΩΝ» με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως «Ο μεσάζων της Αραβίας», «Στενές επαφές με τον μεσάζοντα», «Αρον άρον υπέγραψε με αυτόν», «Η κατάρα που δένει τον μεσάζοντα», «Το μεγάλο ξεπούλημα».

Τα ντοκουμέντα

Σε όλα τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση - και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο - «ΤΑ ΝΕΑ» επικαλούνται μια σειρά από ντοκουμέντα και έγγραφα που εστιάζουν στον ρόλο του λεγόμενου μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου καθώς και στη συμφωνία, με οικονομικό αντικείμενο 66 εκατομμύρια ευρώ, που συνήψε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, παρακάμπτοντας την επιθυμία των Αράβων για συνομιλίες αποκλειστικά μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων (government to government).

«Εκτός από το τηλεγράφημα του έλληνα προξένου Κλουβάτου που αρκούσε τον περασμένο Ιούνιο να σφραγίσει τις πύλες του "Πενταγώνου" για τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, η επιθυμία της σαουδαραβικής πλευράς για "government to government" συζητήσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αγορά του πολεμικού υλικού, συνέχισε να μεταφέρεται στην Αθήνα, ακόμη και την περίοδο που το ΥΕΘΑ ενημέρωνε την ελληνική πρεσβεία ότι η συμφωνία υπεγράφη και δεν χρειάζεται να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση η διπλωματική αντιπροσωπεία μας στο Ριάντ» ανέφεραν μεταξύ άλλων «ΤΑ ΝΕΑ» σε ένα από τα δημοσιεύματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας μάλιστα -όπως χαρακτηριστικά  αναφέρεται σε ένα από τα δημοσιεύματα - «πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του πολυπράγμονα Παπαδόπουλου, για τον οποίο ο Πάνος Καμμένος επιμένει ότι ήταν εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».

Στη Βουλή

Με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελική λειτουργός θα αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Και σε περίπτωση που... σκοντάψει σε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων ο δικός της ρόλος σταματά, καθώς δεν έχει δικαίωμα εκ του νόμου να προχωρήσει σε ουσιαστική διερεύνηση. Αντίθετα, αμέσως και χωρίς να διατυπώσει οποιαδήποτε αξιολογική κρίση έχει την υποχρέωση, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να διαβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή, τα μέλη της οποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Διαφορετική όμως είναι η ποινική μεταχείριση που επιφυλάσσει το ελληνικό δίκαιο στα μη πολιτικά πρόσωπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν κατά την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης η εισαγγελέας εντοπίσει ίχνη αξιόποινης πράξης με φερόμενο ως δράστη μη πολιτικό πρόσωπο, έχει απόλυτη και αποκλειστική αρμοδιότητα να συνεχίσει κανονικά και με τον νόμο την έρευνά της. Και αν τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώσει είναι ικανά για τη στοιχειοθέτηση κάποιου αδικήματος, όπως συνήθως συμβαίνει, θα προχωρήσει στο επόμενο δικονομικό στάδιο που είναι η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των μη πολιτικών προσώπων.

Τέλος, η εισαγγελέας, αν δεν διαπιστώσει καμία ποινική παράβαση, έχει το δικαίωμα να συντάξει πόρισμα και να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία που η ίδια έχει σχηματίσει.

Πηγή: tanea.gr

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, στα θύματα και τις καταστροφές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα και ανείπωτη τραγωδία. 

Πληρώνουμε τα λάθη δεκαετιών ανέφερε και τόνισε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Σε πρώτο χρόνο η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει έκανε αυτό που πρέπει » ανέφερε και τόνισε πως «δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο χρόνια δεν λειτούργησαν και φθάσαμε σε αυτά τα φαινόμενα».

Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μέχρι σήμερα γίνεται το αντίθετο, ανέφερε ο κ Κοντονής.

Για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο ανέφερε ότι είναι φωτεινό μετέωρο ο αγώνας κατά της δικτατορίας.

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι οι αλλαγές που δρομολογούνται για την εξασφάλιση της ασφάλειας που θέτουν οι συμβολαιογράφοι θα αλλάξουν την απόφαση τους για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31 12.2017 . « Ένα από τα μέτρα αυτής της κυβέρνησης ήταν η εξασφάλιση της α΄ κατοικίας. Σήμερα όσοι συμπολίτες μας έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη έχουν προστασία της α΄ κατοικίας μέχρι 31.12.2017 και έχουμε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αυτό θα επεκταθεί και το 2018» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ματαιωθεί πλειστηριασμοί ακινήτων σε περιοχές όπως το Ψυχικό και επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων κάτω από 300.000 ευρώ. Θα τηρηθεί ο νόμος και θα υπάρξει αυστηροποίηση σε όσους προσπαθήσουν να ματαιώσουν πλειστηριασμούς, ανέφερε.

Για την απόδοση δικαιοσύνης ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει έναν αγώνα και έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Προανήγγειλε βελτίωση στις υποδομές των δικαστηρίων και ανέφερε πως ίσως επιτευχθεί μέσα στο 2018 το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών ανέφερε πως σωστά ελήφθη διότι σήμερα φθάσαμε σε ένα διαχειρίσιμο νούμερο κρατουμένων. Τόνισε επίσης ότι εισηγήθηκε αποσυμφορητικό νόμο για ακόμη ένα χρόνο ο οποίος εκτίμησε ότι θα είναι και ο τελευταίος. Χαρακτήρισε απαρχαιωμένο το πλαίσιο των ποινών όπου τα ισόβια μοιράζονται σαν « στραγάλια» και ανήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωση των ποινών προτάσσοντας την κοινωφελή εργασία .

Για την άδεια στον Κουφοντίνα ανέφερε πως τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο το καθεστώς των αδειών και τόνισε πως δεν αλλάζει τίποτε στο καθεστώς αυτό. Δεν είναι προϋπόθεση για την άδεια η μεταμέλεια, ανέφερε και τόνισε πως έγινε φασαρία επειδή ήταν στην επικαιρότητα τα paradise papers και οι συνομιλίες του Αυγενάκη. Έκανε λόγο για υποκρισία τονίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί 10 άτομα που είχαν καταδικασθεί για την 17 Νοέμβρη.


Πηγή: skai.gr

 

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στη κρατική τηλεόραση είπε ότι «για αυτές τις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε και για αυτές τις περιουσίες που καταστράφηκαν, επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες». 

Σημείωσε ότι υπέβαλε στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου αναφορά «έτσι ώστε κι εγώ με τη σειρά μου, να συνδράμω ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν«.

«Αυτή την ώρα δεκάδες συμπολίτες μας θρηνούν την απώλεια ζωής των πιο κοντινών τους προσώπων. Και θρηνούν μέσα στη λάσπη.

Ένα τεράστιο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, δοκιμάζει τους συμπολίτες μας, κι εμείς στην ΠΑΤΤ, πράττουμε ό,τι οφείλουμε εκ του νόμου με συναίσθηση ευθύνης. Έχουμε κλείσει τα σχολεία για να μην δοκιμαστούν ζωές μικρών παιδιών, έχουμε κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη τους δοκιμαζόμενους δήμους ώστε να μπορέσουν να λάβουν από το αρμόδιο υπουργείο αποζημιώσεις. Έχουμε προσφύγει στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρ. Επιτροπής για περαιτέρω συνδρομή. Και συνδράμουμε με μηχανήματα την Πυροσβεστική. Όμως την ίδια στιγμή, εκ του θεσμικού μου ρόλου, αισθάνομαι την ευθύνη να αναζητήσω τις ευθύνες και τις αιτίες που αυτές τις ώρες συμπολίτες μου θρηνούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θα ήθελα να μην είμαι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παθοεγενειών όπου τα μπαζωμένα ρέματα, τα σπίτια που έχουν παράνομα κτιστεί στις κοίτες ποταμών, με μια νομοθετική ρύθμιση, κάποια στιγμή, νομιμοποιούνται. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα δεκαετιών στρεβλώσεων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που προσπερνά τη μία βιβλική καταστροφή μετά από την άλλη, χωρίς να αναζητήσει τα αίτια. Θέλω λοιπόν να συνδράμω ως επικεφαλής της ΠΑΤΤ ώστε για αυτές τις ζωές που θρηνούμε και τις περιουσίες που καταστράφηκαν να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες.

Υπέβαλα στην κα Δημητρίου αναφορά ώστε κι εγώ να συνδράμω ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους δεν επιχειρούν αυτή τη στιγμή κανενός είδους τυμβωρυχία και, πρωτόγνωρο, ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν επιδοθεί στη λασπολογία και την μικροκομματική λογική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς όπως τον κο Ζαγοραίο και την κα Δημητρίου που έχουν επιδείξει αντανακλαστικά που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη» δήλωσε η κ. Δούρου.

Πηγή: skai.gr

 

Tην κήρυξη εθνικού πένθους για τα θύματα των φονικών πλημμυρών - μέχρι στιγμής 15 νεκροί, κήρυξε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. «Η κήρυξη εθνικού πένθους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» είπε. Το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να ανακοινώσει τριήμερο εθνικό πένθος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί «εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή». Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις καταστροφές. 

Έκανε λόγο για δύσκολη στιγμή για όλη την Ελλάδα και εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ευχόμενος ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η συνδυασμένη επιχείρηση όλων των συναρμόδιων φορέων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη τόσο σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας και ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής για τις προσπάθειές τους. 

Για μια κατάσταση πρωτοφανώς δύσκολη, και μια θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο, έκαναν λόγο νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής.

Όπως επισήμαιναν oι κυβερνητικές πηγές η σημερινή «είναι ημέρα πένθους, όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης». 

Λόγω του εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη ψήφιση του νομοσχεδίου για το φετινό κοινωνικό μέρισμα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει, έως τώρα τουλάχιστον, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: skai.gr

 

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα αιφνιδίασαν τους δανειστές. Το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το ύψος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά οι γενικές κατευθύνσεις του μερίσματος δεν φαίνεται να απειλούνται παρά τις αρχικές θέσεις των δανειστών για προτεραιότητα σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Η γραμμή των Βρυξελλών για «ήρεμα νερά» φαίνεται να υπερισχύει αν και αρμόδιες πηγές δεν μπορούν να αποκλείσουν πιθανές πολιτικές ενστάσεις στο Eurogroup. Το μέρισμα όμως δεν χρειάζεται έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Παρ' όλα αυτά, μέχρι να δώσουν κυβέρνηση και δανειστές οριστικά τα χέρια θα χρειαστεί έξτρα χρόνος. Αξιόπιστες πηγές σημειώνουν πως «δεν θα δοθεί το τελικό πράσινο φως πριν υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το ύψος της υπέρβασης στο πρωτογενές πλεόνασμα, παρ' ότι γενικά υπάρχει συμφωνία σε γενικές γραμμές».

Το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν το διάγγελμα Τσίπρα, είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι θα υπάρξει μεγάλη υπέρβαση στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, χωρίς να έχουν συμφωνηθεί όμως τα νούμερα. Παράλληλα, σε αυτή την τηλεδιάσκεψη σε γενικές γραμμές υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο διανομής. Η τηλεδιάσκεψη έληξε με την ανανέωση του ραντεβού εξ αποστάσεως για αύριο Πέμπτη ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση. Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα, κάνοντας τους εκπροσώπους των δανειστών να αναζητούν τι ακριβώς ανακοινώθηκε. Κι αυτό γιατί η συμφωνία δεν ήταν 100% κλεισμένη.

 

Απόσταση 650 εκατ.

Σε άλλο ύψος βάζουν τον πήχη της υπέρβασης οι δανειστές, αλλού τοποθετεί τις προσδοκίες το οικονομικό επιτελείο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια απόσταση της τάξεως των 650 εκατ. ευρώ και μέχρι να υπάρχει σαφέστερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, οι δανειστές επιφυλάσσονται. Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κυβερνητικές εκτιμήσεις ανεβάζουν την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε έως και 2,6 δισ. ευρώ (αν και νεότερες πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο βάζουν τον πήχη στα 2,2 δισ.) όταν οι δανειστές εκτιμούν πως θα είναι 1,950 δισ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ακόμα πιο συγκρατημένο στις εκτιμήσεις του.

Ξεκινώντας από αυτή τη βάση διαφορετικών εκτιμήσεων, η μοιρασιά του πρωτογενούς πλεονάσματος εγείρει νέα - μικρά και αντιμετωπίσιμα όπως εκτιμάται αρμοδίως - ζητήματα. Για παράδειγμα, οι δανειστές επέμειναν ότι από την υπέρβαση των 1,950 δισ. ευρώ, τουλάχιστον τα 900 εκατ. θα πρέπει να κατευθυνθούν για τη δημιουργία μαξιλαριού ασφαλείας (cash buffer) προκειμένου να  καλυφθεί ο κίνδυνος μελλοντικών αναθεωρήσεων (τον Απρίλιο) από τη Eurostat. Στους υπολογισμούς του ελληνικού οικονομικού επιτελείου το μαξιλάρι αυτό υπολογίζεται σε 800 εκατ.

Τοπίο στην ομίχλη

Στο «καθαρό» κοινωνικό μέρισμα, το επίδομα δηλαδή το οποίο σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να δοθεί εφάπαξ σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια εντός Δεκεμβρίου, το παζάρι ξεκίνησε, με το οικονομικό επιτελείο να βάζει τον πήχη στα 900 εκατ. και τους δανειστές να αποδέχονται περίπου 700 εκατ. Η απόκλιση των 20 εκατ. σε σχέση με τα 720 εκατ. τα οποία ανακοίνωσε  ο Πρωθυπουργός θεωρείται μικρή. Αντίστοιχα μικρές αποκλίσεις υπάρχουν και στα ποσά τα οποία θα διατεθούν για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθεισών εισφορών υγείας σε συνταξιούχους αλλά και για την κάλυψη του κόστους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας από τη ΔΕΗ.

Στη μεγάλη εικόνα όμως οι αποκλίσεις είναι αισθητές. Οι δανειστές εκτιμούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα είναι περίπου 2,75% του ΑΕΠ ή μια μονάδα πάνω από τον στόχο του προγράμματος για 1,75% του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών βάζει τον πήχη πάνω από το 3% του ΑΕΠ. «Ο δημοσιονομικός χώρος ο οποίος δημιουργείται δεν είναι 100% ξεκάθαρος ακόμα» υποστηρίζουν ευρωπαϊκές πηγές, επιμένοντας στην ανάγκη μεγαλύτερης καθαρότητας. Ενδεχομένως, με πολιτικά κριτήρια και αυτός ο σκόπελος να ξεπεραστεί. Ισως και όχι. Στην περίπτωση αυτή οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού θα έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ακόμα και αν οι αποκλίσεις είναι μικρές σίγουρα ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολιτικά επιθυμητό για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πηγή: skai.gr