facebook
twitter
Για φρέσκια επιδερμίδα, κρασί και σοκολάτα


Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Οι γυναίκες αναζητούν το μαγικό εκείνο συστατικό ή προϊόν που θα κάνει την επιδερμίδα τους να δείχνει φρέσκια και νεανική.

Γι’ αυτό άλλωστε σπαταλούν ένα σωρό χρήματα σε κρέμες, σέρουμ και ειδικές περιποιήσεις προσώπου.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως δύο προϊόντα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μπορούν να περιορίσουν τις ρυτίδες.

Το μυστικό είναι η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί.

Οπως υποστηρίζει ομάδα μελετητών στο Πανεπιστήμιο του Exeter, και τα δύο αυτά προϊόντα βοηθούν στην αναζωογόνηση των παλαιών κυττάρων, κάνοντας τις γυναίκες να φαίνονται νεότερες.

Τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φλαβονοείδη, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους.

«Οταν είδα ορισμένα κύτταρα να αναζωογονούνται δεν το πίστευα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Δρ. Ευα Λατόρε, που συμμετείχε στην έρευνα. «Τα παλιά κύτταρα έμοιαζα με νέα. Ηταν σαν μαγεία. Επαναλάβαμε τα πειράματα αρκετές φορές και σε όλες ξαναγεννήθηκαν. Είμαι ενθουσιασμένη από τα αποτελέσματα της έρευνας», προσθέτει.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο καφές είναι μία από τις πρωινές συνήθειες που αγαπούν πολλοί. Ισχυρίζονται, μάλιστα, πως αν δεν πιουν μια γουλιά καφέ το πρωί δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι φαίνεται να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο πεπτικό σύστημα, καθώς προκαλεί παραγωγή οξέος σε μεγαλύτερες ποσότητες με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στο στο στομάχι. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε καούρα και δυσπεψία.

Ο Δρ. Ανταμ Σάιμον αναφέρει πως μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα άγχους και να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, την ευερεθιστότητα και την αδυναμία εστίασης.

Ο καφές, παρόλο αυτά, είναι ωφέλιμος για τον οργανισμό, καθώς σύμφωνα με έρευνες μεταξύ άλλων βελτιώνει τη μνήμη, μειώνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτης, έχει αντιοξειδωτικές δράσεις και προλαμβάνει την κατάθλιψη.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Η λιθίαση του ουροποιητικού αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα για την υγεία, που αφορά ενήλικες και παιδιά. Κάθε χρόνο, περίπου 3 εκατομμύρια ασθενείς, με προβλήματα λιθίασης, επισκέπτονται τον ιατρό τους. To εύκαμπτo ψηφιακό (digital) ουρητηροσκόπιο έφερε επανάσταση στην οριστική αντιμετώπιση της λιθίασης. Ο συνδυασμός Laser με την τελευταίας γενιάς ψηφιακή μικροκάμερα επιτυγχάνει τον κατακερματισμό όλων των λίθων του ανώτερου ουροποιητικού.

Ποια είναι τα συμπτώματα της λιθίασης;

Η λιθίαση μπορεί να είναι ασυμπτωματική και να διαγνωστεί κατόπιν τυχαίου απεικονιστικού ελέγχου. Συχνά, όμως, εκδηλώνεται με αιφνίδιο και έντονο πόνο στην οσφυϊκή χώρα (κολικός), που μπορεί να συνοδεύεται από δυσουρία, αιματουρία, ναυτία ή/και έμετο.

Ποια είναι η νέα επαναστατική μέθοδος στην αντιμετώπιση της λιθίασης του ανώτερου ουροποιητικού;

Το εύκαμπτο ψηφιακό ουρητηροσκόπιο αποτελεί τεχνολογία αιχμής στο χώρο της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Το νέας γενιάς ψηφιακό (digital) ουρητηροσκόπιο, όπως αυτό που διαθέτουμε στην κλινική μας, έχει φέρει επανάσταση στην επιτυχή και ασφαλή αντιμετώπιση της λιθίασης, ανεξαρτήτως μεγέθους, σύστασης και εντόπισης του λίθου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας του εύκαμπτου ψηφιακού ουρητηροσκοπίου;

Η σύγχρονη ψηφιακή (digital) τεχνολογία με μικροκάμερα και Laser, απαλλάσσει τον ασθενή άμεσα, ανώδυνα και αναίμακτα από τη λιθίαση του νεφρού.

Η ψηφιακή (digital) μικροκάμερα στην κορυφή του εργαλείου (μικροτσίπ), δίνει τη δυνατότητα επισκόπησης όλων των σημείων του νεφρού και του ουρητήρα, με εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης.

Mε την τεχνολογία Laser, ο κατακερματισμός του λίθου είναι γρήγορος και αποτελεσματικός, ανεξαρτήτως σύστασης και σκληρότητας.

Το ουρητηροσκόπιο εισέρχεται στο ουροποιητικό σύστημα δια φυσικών οπών (ουρήθρα), χωρίς την ανάγκη δημιουργίας τομών και ακαλαίσθητων μετεγχειρητικών ουλών.

Ο λεπτός σχεδιασμός του εργαλείου (με διάμετρο μικρότερη από 3 mm), σε σχέση με αντίστοιχα ουρητηροσκόπια παλαιότερης γενιάς, επιτρέπει την ομαλή και ατραυματική είσοδό του σε οποιονδήποτε κάλυκα του νεφρού.

O επαναστατικός σχεδιασμός του συγκεκριμένου εργαλείου (ημιάκαμπτος άξονας- τηλεκατευθυνόμενο ευκίνητο άκρο- ευκαμψία 270ο), επιτρέπει την ομαλή είσοδο του εργαλείου στον ουρητήρα, με ευκολία προώθησης σε όλα τα σημεία του νεφρού.

Mε τη χρήση βοηθητικών εργαλείων, μέσα από το κανάλι εργασίας που διαθέτει, επιτυγχάνεται η απομάκρυνση όλων των υπολειμματικών λιθιασικών συγκριμμάτων.

Έχει άλλα πλεονεκτήματα το εύκαμπτο ψηφιακό ουρητηροσκόπιο;

Ένα άλλο πλεονέκτημα του εύκαμπτου ψηφιακούουρητηροσκοπίου είναι η τεχνολογία Narrow Band Imaging (NBI) που διαθέτει. Πρόκειται για ένα σύστημα απεικόνισης που επιτρέπει την αναγνώριση κακοήθων όγκων στο νεφρό και στον ουρητήρα, πριν ακόμα γίνουν ορατοί με το συμβατικό λευκό φωτισμό παλαιότερων ουρητηροσκοπίων. Εξασφαλίζεται, έτσι, η πρώιμη ανίχνευση και κατ’επέκταση αντιμετώπιση καρκινικών όγκων, που πιθανόν να συνυπάρχουν με τη λιθίαση. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα διαφοροδιάγνωσης του καρκίνου από το χρόνιο ερεθισμό του βλεννογόνου λιθιασικής αιτιολογίας.

Γιατί να επιλέξει κανείς αυτή τη μέθοδο;

Mε το εύκαμπτο ψηφιακό ουρητηροσκόπιο, ο ασθενής απαλλάσσεται οριστικά από τις βασανιστικό πρόβλημα των λίθων και των επακόλουθων κολικών του νεφρού, με μία ενδοσκοπική μικροεπέμβαση. Tο εύκαμπτο ψηφιακό ουρητηροσκόπιο αποτελεί εφικτή, ανώδυνη, αναίμακτη και αποτελεσματική επιλογή για όλα τα σημεία του νεφρού, που με παλαιότερες τεχνολογικές μεθόδους δεν θα ήταν εφικτό. H έξοδος από το νοσοκομείο πραγματοποιείται ακόμα και την ίδια ημέρα, μετά από σύντομη νοσηλεία (day case surgery), ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής ευκαμπής ουρητηροσκόπησης είναι:

  • Η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Αποτελεί αναίμακτη, γρήγορη και ασφαλή επιλογή.
  • Ο κατακερματισμός όλων των λίθων, ανεξαρτήτως σύστασης, μεγέθους και εντόπισής τους.
  • Η είσοδος του εργαλείου δια φυσικών οπών (ουρήθρα), εγκαταλείποντας παλαιότερες τεχνικές που απαιτούν χειρουργικές τομές στο δέρμα.
  • Αποτελεί χειρουργική μίας ημέρας (day case surgery) - ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα από την κλινική.
  • Η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Πηγή: kathimerini.gr

 

Την τελευταία 10ετία, εξελίξεις στη βιοτεχνολογία έχουν δώσει σημαντική ώθηση σε πολλούς τομείς της χειρουργικής. Η Ουρολογία κατεξοχήν έχει επωφεληθεί της εξέλιξης αυτής χάρη στη βελτίωση του λιθοτρίπτη, στη χρήση του laser, στην εφαρμογή της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, ενώ το τελευταίο και σημαντικότερο τεχνολογικό επίτευγμα, που απογείωσε την ουρολογική χειρουργική αποτέλεσε η χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci.

Λαπαροσκοπική Ουρολογία

Ίσως είναι παρεξηγημένο ως πρώτη εντύπωση από πολλούς ασθενείς ότι «τους χειρουργεί το ρομπότ », έχοντας εισέλθει σε σενάρια σχεδόν επιστημονικής φαντασίας. Η όλη διαδικασία εξαρτάται από την εμπειρία, επιδεξιότητα, γνώση και λεπτούς χειρισμούς από μέρους του ρομποτικού χειρουργού ουρολόγου. Το ρομποτικό σύστημα da Vinci λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της λαπαροσκοπικής  χειρουργικής. Μέσω δερματικών οπών, όπως και στη λαπαροσκοπική, τοποθετούνται τα ρομποτικά χειρουργικά εργαλεία μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα του ασθενούς, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται στους βραχίονες του ρομποτικού συστήματος  - άρα , ο ασθενής είναι «συνδεδεμένος» με το ρομπότ.

Πάνω επίσης στον ασθενή εργάζεται ο βοηθός του χειρουργού.

Ο ρομποτικός ουρολόγος «χειρουργεί» καθισμένος σε μια κονσόλα, μακριά από τον ασθενή, η οποία του παρέχει ένα εξαιρετικό σε ευκρίνεια τρισδιάστατο χειρουργικό πεδίο, σαν να ήταν μέσα στην κοιλία του ασθενούς, ενώ οι κινήσεις που κάνει μέσω δακτυλιοειδών εξαρτημάτων, αντιγράφονται και μεταδίδονται με απόλυτη ακρίβεια από το ρομπότ. Είναι λοιπόν παρεξηγημένο ότι χειρουργεί το ρομπότ και μόνο ο ουρολόγος χειρουργεί και το ρομπότ daVinci εκτελεί.

Το κόστος με το ρομποτικό σύστημα da Vinci είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Η καμπύλη εκμάθησης της ρομποτικής ουρολογίας είναι μικρότερη από αυτή της λαπαροσκοπικής. Μεταξύ των δύο μεθόδων, που στηρίζονται στις ίδιες αρχές εφαρμογής  (χειρουργική μέσω οπών από μόνιτορ– τηλεχειρουργική) δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές για συγκεκριμένες επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης ή της αφαίρεσης κύστης νεφρού.

Για συγκεκριμένες όμως επεμβάσεις, τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής είναι σημαντικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος  και γιατί ένας ασθενής θα προτιμήσει να χειρουργηθεί μέσω του συστήματος da Vinci;

Η ορατότητα του χειρουργικού πεδίου είναι σε πολλαπλάσια μεγέθυνση, με εξαιρετική ευκρίνεια (high definition) και το κυριότερο είναι «τρισδιάστατη», ωσάν ο χειρουργός να ευρίσκεται μέσα στη κοιλιακή κοιλότητα του ασθενούς .

Ο χειρουργός επιτελεί την επέμβαση χωρίς να αντιμετωπίζει την κόπωση από την ορθοστασία και την ακινησία, που του επιβάλλουν οι άλλες χειρουργικές μέθοδοι, καθότι χειρουργεί καθιστός.

Οι ρομποτικοί βραχίονες, που αντιγράφουν τους χειρισμούς του χειρουργού, αποσβένουν απόλυτα τον παράγοντα «ανθρώπινος τρόμος των χειρών» με αποτέλεσμα το σταθερότερο χειρουργικό «χέρι».

Η ικανότητα της ρομποτικής κάμερας μπορεί να φτάσει στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του χειρουργικού παρασκευάσματος, με αποτέλεσμα τη μέγιστα καλύτερη και λεπτομερή παρασκευή  των ιστών.

Η εργονομία κινήσεων, που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα da Vinci, επιτρέπει την πραγματοποίηση κινήσεων σε 7 άξονες, κάτι που αδυνατεί να πραγματοποιηθεί στο ανοικτό και λαπαροσκοπικό χειρουργείο.

Πέρα από τα παραπάνω οφέλη, η ρομποτική χειρουργική προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της «minimally invasive surgery» (ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής), όπως ελάχιστο έως σχεδόν ανύπαρκτο μετεγχειρητικό άλγος, μειωμένο μεταβολικό stress (λόγω έλλειψης τομής κοιλιακών τοιχωμάτων), ταχύτερη έξοδο από το νοσοκομείο, ταχύτατη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες, μειωμένο ποσοστό μεταγγίσεων και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η πιο ενδεδειγμένη ένδειξη για ρομποτική θεραπευτική αντιμετώπιση στην ουρολογία αποτελεί ο εντοπισμένος καρκίνος του προστάτη. Αυτό οφείλεται στους παρακάτω λόγους:

α. Ο προστάτης αποτελεί ένα δυσπρόσιτο όργανο που εδράζεται πολύ χαμηλά στην πύελο, πίσω από την ηβική σύμφυση. Η ρομποτική κάμερα και εξαρτήματα καθιστούν την προσέγγιση αυτού του οργάνου πάρα πολύ άνετη.

β. Η εξαιρετικά μεγάλη ευκρίνεια και εργονομία πολλαπλών χειρουργικών κινήσεων που παρέχει το ρομποτικό σύστημα da Vinci αποτελεί άριστο «εργαλείο» σε δυο σημαντικές λειτουργικές παραμέτρους που είναι συνυφασμένες με αυτό το συγκεκριμένο χειρουργείο: την εγκράτεια ούρων και τη στυτική ικανότητα.

Και οι 2 αυτές παράμετροι εξαρτώνται από την ικανή διατήρηση των αγγειονευρωδών δεματίων και στυτικών νεύρων, την καλή διατήρηση του αυχένα της ουροδόχου κύστης, την παρασκευή ικανού κολοβώματος ουρήθρας, τη διατήρηση των ηβοπροστατικών συνδέσμων και περιτονιών του προστάτη και της πυέλου. Η διατήρηση όλων αυτών των ανατομικών στοιχείων συμβάλλουν τα μέγιστα στην ταχύτατη ανάκτηση της εγκράτειας, όπως και σε αυξημένη πιθανότητα επαναδραστηριοποίησης της στυτικής λειτουργίας. Είναι αξιοσημείωτο πως εκεί όπου υπάρχει ογκολογική ένδειξη αμφοτερόπλευρης  διατήρησης των στυτικών δεματίων, κι ενώ κανείς δίνει προθεσμία μέχρι και 1 έτος για την ανάκτηση της στύσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου ο ασθενής ανακτά την τελευταία ακόμα και τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την επέμβαση.

Για να υπάρχει απόλυτη  ειλικρίνεια στο επιστημονικό μέρος, που αφορά στο ρομποτικό σύστημα da Vinci και τα ογκολογικά αποτελέσματα, δε φαίνεται προς το παρόν από τις βιβλιογραφικές διεθνείς σειρές να υπερέχει αυτό έναντι της ανοικτής ριζικής προστατεκτομής. Έχει όμως τουλάχιστον ίδια καλά ογκολογικά αποτελέσματα σε σχέση με το ανοικτό χειρουργείο. Στα παραπάνω όμως λειτουργικά αποτελέσματα (πρώιμη εγκράτεια ούρων-στύση), υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις βελτίωσης και πρώιμης αποκατάστασης αυτών, χάρη στα τεχνολογικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στις περιπτώσεις καρκίνου προστάτη όπου πρέπει να πραγματοποιηθεί και αφαίρεση λεμφαδένων της πυέλου, η ρομποτική προσφέρει εξαιρετική, εκτεταμένη, λεπτομερή και ταχεία εξαίρεση αυτών των λεμφαδένων με μικρή νοσηρότητα.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, η εφαρμογή του ρομποτικού συστήματος da Vinci έχει συγκεκριμένες ενδείξεις επί συγκεκριμένων νοσολογικών οντοτήτων της ουρολογίας. Δεν είναι δεοντολογικά θεμιτό, αλλά ούτε και οικονομικά, οποιαδήποτε απλή ουρολογική επέμβαση να πραγματοποιείται με το σύστημα αυτό. Παραδείγματος χάρη, μία μεγάλη απλή κύστη νεφρού μπορεί, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, να αφαιρεθεί λαπαροσκοπικά, χωρίς την επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης.

Κάποιες επεμβάσεις λοιπόν, με προεξάρχουσα τη ριζική προστατεκτομή, αλλά και τη μερική νεφρεκτομή για αφαίρεση εκλεκτικά όγκων νεφρού με διατήρηση του οργάνου, αποτελούν χειρουργικές θεραπείες εκλογής με το ρομποτικό σύστημα da Vinci. Δεν είναι τυχαίο πως στις ΗΠΑ στο 85% των περιπτώσεων που χειρουργούνται για καρκίνο προστάτη εφαρμόζεται η ρομποτική χειρουργική.

Συμπερασματικά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας το εξής: ένα τεχνολογικό μέσο έχει επινοηθεί από τον ανθρώπινο νου, για να εξυπηρετεί πρώτιστα τον άνθρωπο και δη στο χώρο της ιατρικής να προσφέρει μόνο οφέλη στην αποθεραπεία από σημαντικές νόσους τη λιγότερη ταλαιπωρία. Άρα ένα τέτοιο σπουδαίο ιατρικό τεχνολογικό επίτευγμα πρέπει να χρησιμοποιείται από χειρουργούς με γνώση και εμπειρία, βασισμένη πάντα στους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν τις αρχές της χειρουργικής. Τορομποτικό σύστημα da Vinci απλά συμπληρώνει τη δεξιότητα τουχειρουργού κι όχι ο τελευταίος το ρομποτικό σύστημα.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Πριν από λίγες μέρες έγινε νόμος του ελληνικού κράτους η δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη. Έτσι, έχει αρχίσει και στη χώρα μας μια μεγάλη συζήτηση όσον αφορά για τη δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας από διεμφυλικά άτομα, τόσο από την πλευρά της ηθικής όσο όμως και από την πλευρά της ιατρικής.

Ακριβώς, λοιπόν, για τον τομέα της ιατρικής και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στα διεμφυλικά άτομα, ο Δρ. Θάνος Παράσχος, γυναικολόγος μαιευτήρας, ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και Διευθυντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής emBIO, τονίζει: «Ο όρος «διεμφυλικός» αποτελεί ένα νεολογισμό και αναφέρεται σε ένα άτομο που η ταυτότητα του φύλου του είναι διαφορετική από το βιολογικό του φύλο – κάτι βέβαια που δεν είναι ανεξάρτητο από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις – και που κάποια στιγμή στη ζωή του μπορεί να καταφύγει σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Οι επεμβάσεις, όμως, αλλαγής φύλου στερούν τη δυνατότητα στα άτομα αυτά να αποκτήσουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά στο μέλλον, αν δεν έχουν δράσει προνοητικά. Στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής EMBIO, σήμερα, διεμφυλικοί έφηβοι, αγόρια από 12 ετών και πάνω, προτού πάρουν ισχυρά ορμονικά φάρμακα που εμποδίζουν την έναρξη της ήβης τους, σταματώντας έτσι το αναπαραγωγικό τους σύστημα, μπορούν να καταψύξουν το σπέρμα τους. Σε αυτή την περίπτωση η κατάψυξη του σπέρματος πραγματοποιείται με τη χρήση κατάλληλου διαλύματος, το οποίο προστατεύει τα σπερματοζωάρια κατά τη διάρκεια της κατάψυξης. Το κατεψυγμένο δείγμα μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια και να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, ώστε αυτά τα άτομα να έχουν τη δυνατότητα να τεκνοποιήσουν, κάποια στιγμή αργότερα μετά από τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου».

Και συνεχίζει ο Δρ. Παράσχος: « Αντίστοιχα, και τα διεμφυλικά κορίτσια, από την ηλικία των 16 ετών, μπορούν να προχωρήσουν στην κατάψυξη των ωαρίων τους, προτού αρχίσουν να παίρνουν αρσενικές ορμόνες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η γονιμότητά τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την ευκαιρία αργότερα, και αφού έχουν αλλάξει φύλο, να αποκτήσουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά. Έτσι, λοιπόν, διεμφυλικοί έφηβοι, αγόρια και κορίτσια, έχοντας τις εξελίξεις της επιστήμης με το μέρος τους κι αφού υποβληθούν σε λεπτομερείς ψυχολογικές εξετάσεις και λάβουν την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη από τους εξειδικευμένους ψυχολόγους του emBIO, μπορούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους προτού προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου, κερδίζοντας το στοίχημα της δημιουργίας της δικής τους βιολογικής οικογένειας».


Πηγή: iefimerida.gr